Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 εντεριά με συκωτάκια
- 2 μεγάλα ματσάκια μαρούλι
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αυγό
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι από το ζωμό της μαγειρίτσας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

- Καθαρίζουμε την εντεριά και τα συκωτάκια: τα κόβουμε και τα πλένουμε.


- Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

- Στη συνέχεια πλένουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.



- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.


- Προσθέτουμε τα έντερα και τα συκωτάκια να τσιγαριστούν και αυτά.

- Κατόπιν, προσθέτουμε τον άνηθο και το μαρούλι.

- Τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν και να μαραθούν ανακατεύοντας που και που.

- Στη συνέχεια, προσθέτουμε 9 ποτήρια νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα.

- Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.

- Κατόπιν, χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από την μαγειρίτσα.

- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε στο αυγολέμονο λίγο λίγο ζωμό και ανακατεύουμε.

- Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα στη μαγειρίτσα ανακατεύοντας συνεχώς.

- Σερβίρουμε ζεστή το βράδυ της Ανάστασης! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ