Υλικά:
- 1 εντεριά με συκωτάκια
- 2 μεγάλα ματσάκια μαρούλι
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αυγό
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι από το ζωμό της μαγειρίτσας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε την εντεριά και τα συκωτάκια: τα κόβουμε και τα πλένουμε.
- Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια πλένουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε τα έντερα και τα συκωτάκια να τσιγαριστούν και αυτά.
- Κατόπιν, προσθέτουμε τον άνηθο και το μαρούλι.
- Τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν και να μαραθούν ανακατεύοντας που και που.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε 9 ποτήρια νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
- Κατόπιν, χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από την μαγειρίτσα.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε στο αυγολέμονο λίγο λίγο ζωμό και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα στη μαγειρίτσα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σερβίρουμε ζεστή το βράδυ της Ανάστασης!