Υλικά:
- 1 κουπάκι φράουλες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- τσίπουρο ή βότκα
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες αφαιρούμε τα κοτσάνια και τυχόν χαλασμένα μέρη.
- Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα βάζο του κιλού και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τσίπουρο ή βότκα μέχρι να σκεπαστούν οι φράουλες και κλείνουμε το βάζο.
- Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 40 μέρες ανακινώντας το κάθε 5-6 μέρες για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει.
- Κατόπιν, σουρώνουμε το λικέρ μας και το βάζουμε στο μπουκάλι που θα το αποθηκέυσουμε.
Καλή σας επιτυχία!!