Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κουπάκι φράουλες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- τσίπουρο ή βότκα



Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες αφαιρούμε  τα κοτσάνια και τυχόν χαλασμένα μέρη.

- Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα βάζο του κιλού και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

- Προσθέτουμε τσίπουρο ή βότκα μέχρι να σκεπαστούν οι φράουλες και κλείνουμε το βάζο.

- Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 40 μέρες ανακινώντας το κάθε 5-6 μέρες για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει.

- Κατόπιν, σουρώνουμε το λικέρ μας και το βάζουμε στο μπουκάλι που θα το αποθηκέυσουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ