Συνταγές της Γιαγιάς



Με τα κρεμμύδια πετυχαίνουμε καφέ χρώμα! Πάμε να ξεκινήσουμε!

Υλικά:

- αρκετές φλούδες από κρεμμύδια κόκκινα και άσπρα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
- τα αυγά που θα βάψουμε
- νερό να σκεπάζει τα αυγά
- βαμβάκι και ελαιόλαδο για το γυάλισμα



Εκτέλεση:

Βγάζουμε τα αυγά που θέλουμε να βάψουμε από το ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν να τα βάψουμε για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να μην σπάσουν. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε.

- Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τις φλούδες από τα κρεμμύδια.

- Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και το ξύδι να βράσουν και προσθέτουμε τα αυγά σιγά σιγά προσέχοντας να μην μας σπάσουν.

- Έχουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και μόλις αρχίσουν να βράζουν μετράμε 20 λεπτά.


- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα αυγά προσθέτοντας λίγο ξύδι σε κάθε παρτίδα που βάζουμε στην κατσαρόλα.

- Μόλις βάψουμε όλα τα αυγά τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια, παίρνουμε λίγο βαμβάκι εμποτισμένο με λίγο ελαιόλαδο και γυαλίζουμε τα αυγά μας.

- Αφού τα γυαλίσουμε τα αφήνουμε πάλι να στεγνώσουν λίγο και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στις θήκες μας.



Καλή σας επιτυχία...και του χρόνου με υγεία!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ