Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

για τη βάση:

- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ 
- 1 βανίλια

επιπλέον:

- 1 σαντιγί
- λίγο σιρόπι από κομπόστα
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 1 κουπάκι φράουλες


Εκτέλεση:

- Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση. Η ζύμη μας θα είναι υγρή.

- Βουτυρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (πρέπει να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).


- Αφού ψηθεί η βάση μας την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα, το ξεφορμάρουμε.

- Μόλις κρυώσει εντελώς την κόβουμε σε δύο κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι.

- Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι βάσης σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο τα σιροπιάζουμε.

- Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κατόπιν, την απλώνουμε πάνω σε κάθε βάση.

- Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Αραδιάζουμε τις φράουλες περιμετρικά σε κάθε τάρτα μας.

- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει το βάζουμε πάνω σε κάθε τάρτα.

- Αφήνουμε τις τάρτες στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου πριν να σερβίρουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ