Υλικά:
για τη βάση:
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
επιπλέον:
- 1 σαντιγί
- λίγο σιρόπι από κομπόστα
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 1 κουπάκι φράουλες
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση. Η ζύμη μας θα είναι υγρή.
- Βουτυρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (πρέπει να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).
- Αφού ψηθεί η βάση μας την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα, το ξεφορμάρουμε.
- Μόλις κρυώσει εντελώς την κόβουμε σε δύο κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι.
- Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι βάσης σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο τα σιροπιάζουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κατόπιν, την απλώνουμε πάνω σε κάθε βάση.
- Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Αραδιάζουμε τις φράουλες περιμετρικά σε κάθε τάρτα μας.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει το βάζουμε πάνω σε κάθε τάρτα.
- Αφήνουμε τις τάρτες στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου πριν να σερβίρουμε.