Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- ζάχαρη
- λίγο νερό
Εκτέλεση:
- Αφήνουμε τη σφολιάτα μας να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γι' αυτό την βγάζουμε από την κατάψυξη 2 ώρες νωρίτερα.
- Σε μια επίπεδη επιφάνεια αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας και το βρέχουμε ελαφρώς με ένα πινέλο με λίγο νεράκι.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη το φύλλο.
- Τυλίγουμε το φύλλο από τη μία και από την άλλη μεριά κατά μήκος μέχρι να συναντηθούν.
- Εκεί που συναντιούνται τα 2 "λοφάκια" βάζουμε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Κόβουμε το μπαστουνάκι με λεπτά φετάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Πατάμε λίγο με το χέρι μας τα φετάκια να απλώσουν και να σχηματιστεί σχέδιο σαν κοχυλάκι.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη τα φετάκια.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη το φύλλο.
- Τυλίγουμε το φύλλο από τη μία και από την άλλη μεριά κατά μήκος μέχρι να συναντηθούν.
- Εκεί που συναντιούνται τα 2 "λοφάκια" βάζουμε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Κόβουμε το μπαστουνάκι με λεπτά φετάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Πατάμε λίγο με το χέρι μας τα φετάκια να απλώσουν και να σχηματιστεί σχέδιο σαν κοχυλάκι.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη τα φετάκια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα πάνω-κάτω για 30' περίπου μέχρι να ροδίσουν.