Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- ζάχαρη
- λίγο νερό


Εκτέλεση:

- Αφήνουμε τη σφολιάτα μας να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γι' αυτό την βγάζουμε από την κατάψυξη 2 ώρες νωρίτερα.

- Σε μια επίπεδη επιφάνεια αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας και το βρέχουμε ελαφρώς με ένα πινέλο με λίγο νεράκι.

- Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη το φύλλο.

- Τυλίγουμε το φύλλο από τη μία και από την άλλη μεριά κατά μήκος μέχρι να συναντηθούν.

- Εκεί που συναντιούνται τα 2 "λοφάκια" βάζουμε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

- Κόβουμε το μπαστουνάκι με λεπτά φετάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

- Πατάμε λίγο με το χέρι μας τα φετάκια να απλώσουν και να σχηματιστεί σχέδιο σαν κοχυλάκι.

- Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη τα φετάκια.

- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα πάνω-κάτω για 30' περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ