Υλικά:
- 4 μπούτια κοτόπουλο ή 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 10 μεσαίες πατάτες
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- λίγο κάρυ
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Πάνω από τις πατάτες προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη πάνω στα κομμάτια από το κοτόπουλο.
- Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το κάρυ και λίγο νερό. Μόλις ανακατευτούν καλά περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα.
- Προσθέτουμε στο ταψί 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί.
- Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι επιπλέον.
- Μόλις ψηθεί το φαγητό μας σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και απολαμβάνουμε!
- Μόλις ψηθεί το φαγητό μας σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και απολαμβάνουμε!