Συνταγές της Γιαγιάς



Κουλουράκια της Λαμπρής με αμμωνία...Δοκιμάστε τα!!

Υλικά:
(για 40-50 κομμάτια)

- 3 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 100 γραμμάρια γάλα
- 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
- 1/2 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 125 γραμμάρια βιτάμ
- 1 κιλό περίπου αλεύρι
- 1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα 



Εκτέλεση:

- Αρχικά, χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά. 


- Διαλύουμε καλά την αμμωνία μέσα στο γάλα και λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.


- Βάζουμε σε μια λεκάνη τα αυγά, το γάλα με την αμμωνία και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.


- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά.


- Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μας. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν αρχίσει να ξεκολλάει από το χέρι μας και μπορούμε να την πλάσουμε.


- Πλάθουμε μπαστουνάκια με πάχος ένα εκατοστό και φτιάχνουμε πλεξούδες.



- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με αυγό.


- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί από κάτω.


Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα σε όλους!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ