Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γεμάτο βιτάμ
- 2 και 3/4 κούπες αλεύρι
- 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 2 βανίλιες
- μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα του κέικ στο τέλος

για την σάλτσα:

- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι θυμαρίσιο



Εκτέλεση:

- Αρχικά, βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε για το κέικ.

- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μέλι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.

- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ενώ χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα μας.

- Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι αν η ζύμη μας είναι νερουλή.

- Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.

- Θα πρέπει να μην ανοίξουμε το φούρνο τουλάχιστον τα πρώτα 40 λεπτά καθώς υπάρχει κίνδυνος να χάσει τον όγκο του το κέικ μας.

- Λίγο πριν βγάλουμε το κέικ ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. 

- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας και κατόπιν, αποσύρουμε από τη φωτιά.

- Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνουμε για 5 λεπτά εκτός φούρνου και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. 

- Περιχύνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε στο κέικ προσέχοντας να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και το κέικ μας είναι έτοιμο!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ