Υλικά:
- 2 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 1 κομματάκι μαγιά
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 μπέκιν
- 1 κούπα σπορέλαιο
- αλεύρι όσο πάρει
- μερέντα για τη γέμιση
- μέλι ανακατεμμένο με καρύδια για τη γέμιση
- λίγο βιτάμ για την επάλειψη
- 1 αυγό χτυπημένο για την επάλειψη
- λίγο σουσάμι
- μερέντα για τη γέμιση
- μέλι ανακατεμμένο με καρύδια για τη γέμιση
- λίγο βιτάμ για την επάλειψη
- 1 αυγό χτυπημένο για την επάλειψη
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Παράλληλα ζυμώνουμε.
- Η ζύμη μας πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή και όχι σκληρή. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη.
- Θέλουμε να είναι αρκετά λεπτό το φύλλο μας. Κόβουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια στα 8 κομμάτια.
- Βάζουμε λίγη μερέντα ή μέλι με καρύδια τυρί και τα τυλίγουμε καλά προσέχοντας να μην φαίνεται η γέμιση.
- Κατόπιν τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα από κάτω και τα αλείφουμε με αυγό, βιτάμ και λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο (180-200 βαθμους) για 20-30 λεπτά.
πηγή φωτογραφίας:
http://grainsofmontana.com
http://grainsofmontana.com