Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα...Ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά:
- 1 γάλα εβαπορέ και ίση ποσότητα νερού
- 3 με 4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 3 με 4 κουταλιές ζάχαρη (παραλείψτε την μια αν το θέλετε πιο ελαφρύ)
- 2 βανίλιες
- 250 γραμμάρια φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι (αρχικά τις 3 κουταλιές και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα (αν χρειαστεί προσθέτουμε και την άλλη μια κουταλιά σιμιγδάλι).
- Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες.
- Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη που να καλύπτει και τα τοιχώματα. Απλώνουμε την μαρμελάδα στον πάτο της φόρμας.
- Αδειάζουμε το μείγμα και καλύπτουμε με μεμβράνη και την επιφάνεια.
- Παγώνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο τουλάχιστον για 4-5 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε παγωμένο!!!!!