Υλικά:
(για 40 κεκάκια)
- 4 αυγά
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 τετράγωνο βιτάμ
- 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού γάλα
- 2 βανίλιες
- 3/4 από κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια τρούφα μαύρη
- 1 λευκή σοκολάτα τριμμένη
- χάρτινα φορμάκια για κεκάκια
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο με το μίξερ και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει) με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίξερ.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα όσο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, την κανέλα και την τρούφα.
- Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε λίγη ζύμη σε κάθε χάρτινο φορμάκι και έπειτα, τα ψήνουμε βάζοντάς τα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα από κάτω.
- Ψήνουμε τα κεκάκια στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
- Αφού ψηθούν και όσο είναι ζεστά πασπαλίζουμε με λευηκή σοκολάτα κάθε κεκάκι.
- Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε μεγάλα μπολ ή να τα προσφέρουμε και σαν δώρο μέσα σε ένα ωραίο κουτί στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
- Είναι ιδανικά και για παιδικό πάρτυ!