Συνταγές της Γιαγιάς





Ένα ιδανικό πιάτο είτε για μπουφέ είτε για μεζέ με καλή παρέα και κρασάκι!

Υλικά:

(για 4 μερίδες)

χυμό από 1 λεμόνι
- 600 γραμμάρια ψαρονέφρι κομμένα σε μερίδες ή μπουκίτσες
- λάδι για το σοτάρισμα
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

για το πιλάφι λαχανικών:

- 1 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού κίτρινο ρύζι

- 3 φλιτζάνια νερό
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγο καλαμπόκι κατεψυγμένο
- λίγο αρακά κατεψυγμένο
- λίγα φασολάκια κατεψυγμένα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

 Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι για το σοτάρισμα: Το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε το σοτάρισμα για 15' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το ψαρονέφρι σε σιγανή φωτιά γυρνώντας το τακτικά.

- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ρίγανη και λίγο πιπεράκι ακόμη.

- Αφήνουμε τα έτοιμα κομμάτια ψαρονέφρι σε μια πιατέλα.

- Ετοιμάζουμε το πιλάφι μας. Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και αφαιρούμε τα σκουπιδάκια που ενδέχεται να έχει.

- Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τον αρακά και τα φασολάκια για 4-5 λεπτά.

- Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 3-4 λεπτά.

- Έπειτα, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό. Ανακατεύουμε που και που και μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε το βούτυρο.

- Ανακατεύουμε για να λιώσει το βούτυρο και να δέσει με το πιλάφι μας. Τέλος, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και με το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να σερβίρουμε.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ