Ένα ιδανικό πιάτο είτε για μπουφέ είτε για μεζέ με καλή παρέα και κρασάκι!
Υλικά:
(για 4 μερίδες)
- χυμό από 1 λεμόνι
- 600 γραμμάρια ψαρονέφρι κομμένα σε μερίδες ή μπουκίτσες
- λάδι για το σοτάρισμα
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
για το πιλάφι λαχανικών:
- 1 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού κίτρινο ρύζι
- 3 φλιτζάνια νερό
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγο καλαμπόκι κατεψυγμένο
- λίγο αρακά κατεψυγμένο
- λίγα φασολάκια κατεψυγμένα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι για το σοτάρισμα: Το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε το σοτάρισμα για 15' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το ψαρονέφρι σε σιγανή φωτιά γυρνώντας το τακτικά.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ρίγανη και λίγο πιπεράκι ακόμη.
- Αφήνουμε τα έτοιμα κομμάτια ψαρονέφρι σε μια πιατέλα.
- Ετοιμάζουμε το πιλάφι μας. Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και αφαιρούμε τα σκουπιδάκια που ενδέχεται να έχει.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τον αρακά και τα φασολάκια για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 3-4 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό. Ανακατεύουμε που και που και μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε για να λιώσει το βούτυρο και να δέσει με το πιλάφι μας. Τέλος, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και με το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να σερβίρουμε.