Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 φαρίνα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

- Διαλύουμε στο νερό με ένα σύρμα τη ζάχαρη, το κακάο, το σπορέλαιο, το ξύδι, τις βανίλιες και το ξύσμα από το πορτοκάλι.

- Μόλις διαλυθούν πολύ καλά τα υλικά μας αρχίζουμε να προσθέτουμε τη φαρίνα. Αρχικά, ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να γίνει το πρώτο ανακάτεμα και κατόπιν, χτυπάμε τη ζύμη στο μίξερ.

- Η ζύμη μας θα είναι λίγο υγρή! Θα πρέπει να τη χτυπήσουμε στο μίξερ για 5 λεπτά τουλάχιστον σε δυνατή ταχύτητα.

- Βάζουμε τη ζύμη μας σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Μόλις το ξυλάκι που θα δοκιμάσουμε ή το μαχαιράκι βγαίνουν από το κέικ καθαρά τότε είναι έτοιμο.

- Αν σας φαίνεται μαλακό μην το ψήσετε παραπάνω γιατί δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. 

- Σερβίρουμε αφού το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη!  

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ