Συνταγές της Γιαγιάς



Η συνταγή είναι του αδερφού μου Σταύρου!
Υλικά:

- 800 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1 ποτήρι ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- λίγο πιπέρι καγιέν αν θέλουμε να γίνει πιο πικάντικο
- αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

- Αρχικά πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι.

- Το βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.

- Έπειτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι.

- Μόλις ιδρώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

- Κατόπιν, προσθέτουμε το μοσχάρι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δύο μεριές.

- Προσθέτουμε το ζωμό από το μοσχάρι, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και ανακατεύουμε.

- Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το πιπέρι και έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί.

- Όταν φύγουν τα πολλά υγρά και το φαγητό μας μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμο να το σερβίρουμε είτε με πιλάφι είτε με πουρέ πατάτας.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ