Υλικά:
- 800 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1 ποτήρι ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι
- 1 ποτήρι ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- λίγο πιπέρι καγιέν αν θέλουμε να γίνει πιο πικάντικο
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- λίγο πιπέρι καγιέν αν θέλουμε να γίνει πιο πικάντικο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι.
- Το βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Έπειτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι.
- Μόλις ιδρώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το μοσχάρι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δύο μεριές.
- Προσθέτουμε το ζωμό από το μοσχάρι, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το πιπέρι και έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί.
- Όταν φύγουν τα πολλά υγρά και το φαγητό μας μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμο να το σερβίρουμε είτε με πιλάφι είτε με πουρέ πατάτας.
- Αρχικά πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι.
- Το βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Έπειτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι.
- Μόλις ιδρώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το μοσχάρι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δύο μεριές.
- Προσθέτουμε το ζωμό από το μοσχάρι, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το πιπέρι και έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί.
- Όταν φύγουν τα πολλά υγρά και το φαγητό μας μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμο να το σερβίρουμε είτε με πιλάφι είτε με πουρέ πατάτας.