Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 7 κολοκυθάκια μεγάλα
- 3 με 4 ποτήρια νερό

για τη γέμιση:

- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με το ζουμί της
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
- 1/2 ποτήρι νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγα κλωναράκια δυόσμο
- λίγα κλωναράκια μαϊντανό 

Σερβίρονται με αυγολέμονο! Τη συνταγή για το αυγολέμονο μπορείτε να τη δείτε εδώ


Εκτέλεση:

- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και από μέσα αλλά και από έξω.

- Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα τον κομματιάζουμε. Προσέχουμε να μην αφήσουμε μεγάλα κομμάτια.

- Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό το δυόσμο και το ρύζι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για μερικά λεπτά. 

- Προς το τέλος, σβήνουμε με 1/2 ποτήρι νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να κρυώσει.

- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

- Προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ψηθεί η γέμιση.

- Σερβίρονται με αυγολέμονο! Καλή μας όρεξη!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ