Υλικά:
- 1 κιλό βατόμουρα φρέσκα κατά προτίμηση
- 900 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 με 5 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα βατόμουρα και τα κόβουμε σε κομματάκια.
- Βάζουμε τα βατόμουρα μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μόλις αρχίσει να βράζει η μαρμελάδα μας χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
- Αν θέλουμε μπορούμε με το ειδικό εργαλείο να λιώσουμε περισσότερο τα βατόμουρα όσο βράζει η μαρμελάδα μας (αν αφήσουμε όμως μερικά κομματάκια η γεύση της θα είναι ακόμη πιο ωραία).
- Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη μόλις δέσει καλά. Προς το τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες από το χυμό λεμονιού.
- Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε σε δροσερό μέρος.