Μία γρήγορη, εύκολη και νόστιμη πίτα με μπρόκολο με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!!
Για τη ζύμη:
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 50 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 ml γάλα
- 1 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200 γραμμάρια κασέρι
300 γραμμάρια μπρόκολο (βρασμένο λίγο)
- 3 αυγά χτυπημένα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml τυρί κρέμα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml τυρί κρέμα
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
για τη ζύμη:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (με το χέρι).
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για ένα 10λεπτο.
για τη γέμιση:
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα 100 γραμμάρια κασέρι, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη λίγο και τη στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ρίχνουμε τα μπρόκολα πάνω στη ζύμη και έπειτα ρίχνουμε τη γέμιση.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κασέρι και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Σερβίρεται κρύο η ζεστό!
για τη ζύμη:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (με το χέρι).
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για ένα 10λεπτο.
για τη γέμιση:
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα 100 γραμμάρια κασέρι, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη λίγο και τη στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ρίχνουμε τα μπρόκολα πάνω στη ζύμη και έπειτα ρίχνουμε τη γέμιση.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κασέρι και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Σερβίρεται κρύο η ζεστό!
- Μπορούμε επίσης να βάλουμε αν θέλουμε μανιτάρια, κρεμμύδι, αλλαντικά, πιπεριά.


