Υλικά:
- 1 κιλό χταπόδι
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
- 7 με 8 ελιές καθαρισμένες και κομμένες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας\
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- λίγη ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει μαζί με 1 ποτήρι νερό και 1 φύλλο δάφνης.
- Μόλις βράσει το χταπόδι κρατάμε το ζωμό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου προσθέτοντας το ζωμό από το βρασμένο χταπόδι και νερό ίσα που να τα σκεπάζει.
- Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το χταποδάκι.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια. φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το φαγητό μας.