Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κιλό χταπόδι 
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
- 7 με 8 ελιές καθαρισμένες και κομμένες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας\
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης


Εκτέλεση:

- Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει μαζί με 1 ποτήρι νερό και 1 φύλλο δάφνης. 

- Μόλις βράσει το χταπόδι κρατάμε το ζωμό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου προσθέτοντας το ζωμό από το βρασμένο χταπόδι και νερό ίσα που να τα σκεπάζει.

- Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε.

- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.

- Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το χταποδάκι.

- Προσθέτουμε τα μακαρόνια. φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το φαγητό μας.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ