Υλικά:
- 400 γραμμάρια τριμμένο καρότο
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 160 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- 1 βανίλια
- 1 σφηνάκι λικέρ
- λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα καρότα τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
- Βάζουμε το τριμμένο καρότο μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
- Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη να καραμελώσει το καρότο και κατόπιν να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά του.
- Αφού φύγουν τα υγρά από το καρότο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη μάζα.
- Προσθέτουμε το λικέρ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Πλάθουμε τα τρουφάκια μας και τα κυλάμε στο ινδοκάρυδο.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια καικατόπιν, τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 3 ώρες πριν να σερβίρουμε.