Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 400 γραμμάρια τριμμένο καρότο
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 160 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- 1 βανίλια
- 1 σφηνάκι λικέρ 
- λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:

- Πλένουμε καλά τα καρότα τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

- Βάζουμε το τριμμένο καρότο μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. 


- Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη να καραμελώσει το καρότο και κατόπιν να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά του.

- Αφού φύγουν τα υγρά από το καρότο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

- Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη μάζα. 

- Προσθέτουμε το λικέρ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

- Πλάθουμε τα τρουφάκια μας και τα κυλάμε στο ινδοκάρυδο.

- Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια καικατόπιν, τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 3 ώρες πριν να σερβίρουμε.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ