(για 10 μέτριες κρέπες)
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο αλεύρι και λίγο λίγο το γάλα, ενώ χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
- Με γρήγορες κινήσεις κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα η κρέπα. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να αρχίζει να παίρνει χρώμα γύρω γύρω. Τότε γυρνάμε την κρέπα να πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά.
- Αφήνουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές είτε με κασέρι, γαλοπούλα και ντομάτα είτε με μερέντα και τριμμένο μπισκότο.