Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα..Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλιά αλάτι
- 2 κουταλιές ταχίνι
- 1 κουταλιά κρασί κόκκινο
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Bάζουμε τα 6 πρώτα υλικά στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να μαζευτεί η ζύμη στον γάντζο του μίξερ.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνου
με σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
με σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Έχουμε έτοιμο το ταψί του φούρνου λαδωμένο. Παίρνουμε την ζύμη και με τα χέρια την απλώνουμε ελαφρά στο ταψί.
- Αν θέλουμε μοιράζουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε δύο λαγάνες.
- Με τα δάχτυλα πατάμε τη ζύμη σχηματίζοντας βαθουλώματα σε διάφορα σημεία. Βρέχουμε την λαγάνα ελαφρά και πασπαλίζουμε με σουσάμι και αν θέλουμε και μαυροσούσαμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της λαγάνας.
Διατηρείται κλεισμένη σε σακουλάκια.