Υλικά:
- 1 κιλό καλαμάρι φρέσκο κομμένο σε ροδέλλες
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι κίτρινο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 χούφτα καλαμπόκι κατεψυγμένο
για το κουρκούτι:
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι μέχρι να δέσει το μείγμα μας
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το αυγό με το νερό το μπέικιν και το αλεύρι με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Πλένουμε καλά τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τα καλαμαράκια μας.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να κάψει και αφού έχουν στραγγίσει τα καλαμαράκια τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα καλαμαράκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Μόλις τηγανίσουμε τα καλαμαράκια ετοιμάζουμε το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καλαμπόκι και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι να τσιγαριστεί για 2-3 λεπτά (αφού το έχουμε πλύνει πρώτα).
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καρότο και το νερό και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να τελειώσει το νερό.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε πιπέρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα το κατσαρολάκι μας.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο λίγα καλαμαράκια με ρύζι και μία φέτα λεμόνι.