Υλικά:
- 200 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια ή πέννες βρασμένα ή ότι μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα
- 150 γραμμάρια τόνο σε κονσέρβα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 χούφτα καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ή 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο.
- προαιρετικά ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
- Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά μας τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα.
- Πλένουμε πολύ καλά τη ντομάτα και την κόβουμε σε κυβάκια. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι πάνω από τα ζυμαρικά μας και προσθέτουμε επίσης, τον τόνο και το καλαμπόκι.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα μας ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
- Είναι πολύ δροσιστική και γευστική η σαλάτα θα αποτελέσει αγαπημένη σας συνήθεια!