Συνταγές της Γιαγιάς



Το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ μας!

Υλικά:

- 4 αυγά
- 3 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 τετράγωνο βιτάμ
- 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη 
- προαιρετικά ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση:

- Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη.

- Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού σιγά-σιγά.

- Ανακατεύουμε το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει) με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

- Συνεχίζουμε το χτύπημα όσο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και τη μαστίχα.

- Η ζύμη μας θα είναι αφράτη αλλά όχι υγρή. Την βάζουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

- Δοκιμάζουμε πάντα μετά τη μισή ώρα με ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει στεγνό από το κέικ μας για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί.

- Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε μετά από 10' σε μια πιατέλα.

- Αφήνουμε για άλλα 10' λεπτά το κέικ να κρυώσει και κατόπιν, το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε δύο κομμάτια.

- Προσθέτουμε τη μαρμελάδα στο κάτω μέρος του κέικ και κατόπιν, τοποθετούμε το άλλο κομμάτι από πάνω πιέζοντας καλά για να κολλήσουν μεταξύ τους.


- Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη στο τέλος, αλλά και σκέτο είναι πεντανόστιμο!


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ