Το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ μας!
Υλικά:
- 4 αυγά
- 3 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 τετράγωνο βιτάμ
- 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- προαιρετικά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού σιγά-σιγά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει) με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίξερ.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα όσο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και τη μαστίχα.
- Η ζύμη μας θα είναι αφράτη αλλά όχι υγρή. Την βάζουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
- Δοκιμάζουμε πάντα μετά τη μισή ώρα με ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει στεγνό από το κέικ μας για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί.
- Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε μετά από 10' σε μια πιατέλα.
- Αφήνουμε για άλλα 10' λεπτά το κέικ να κρυώσει και κατόπιν, το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε δύο κομμάτια.
- Προσθέτουμε τη μαρμελάδα στο κάτω μέρος του κέικ και κατόπιν, τοποθετούμε το άλλο κομμάτι από πάνω πιέζοντας καλά για να κολλήσουν μεταξύ τους.
- Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη στο τέλος, αλλά και σκέτο είναι πεντανόστιμο!