Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια και βρασμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
- 1 ποτήρι νερό
- πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικά γλυκιά
- λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
- αλάτι, πιπέρι
για τις πατάτες:
- 10 μεσαίες πατάτες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- λίγο νεράκι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει και κρατάμε 1 φλιτζάνι ζωμό.
- Αφού κρυώσει, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.
- Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το μοσχάρι μας. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά να τσιγαριστούν και κατόπιν, προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας και τον τοματοπολτό.
- Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν , γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Για τις πατάτες:
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες, προσθέτουμε νεράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες μας σερβίρουμε το φαγητό μας και απολαμβάνουμε.