Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια και βρασμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
- 1 ποτήρι νερό
- πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικά γλυκιά
- λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό 
- αλάτι, πιπέρι

για τις πατάτες:

- 10 μεσαίες πατάτες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- λίγο νεράκι


Εκτέλεση:

- Βράζουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει και κρατάμε 1 φλιτζάνι ζωμό.

- Αφού κρυώσει, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.

- Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το μοσχάρι μας. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά να τσιγαριστούν και κατόπιν, προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας και τον τοματοπολτό.

- Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν , γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.

- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Για τις πατάτες:

- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες, προσθέτουμε νεράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

- Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες μας σερβίρουμε το φαγητό μας και απολαμβάνουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ