Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη



Εκτέλεση:

- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού (και προαιρετικά το λιωμένο σκόρδο) ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

- Αφού κρυώσει ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντιπ μας.

- Σερβίρουμε είτε σε ένα μικρό μπολάκι στο πιάτο του κάθε καλεσμένου μας είτε σαν σάλτσα για να συνοδεύσει το μεζεδάκι μας (ψητό ή μαγειρευτό κρέας).

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ