Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα...Ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά:
- 2 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
- 1 και 1 /2 φλιτζάνι σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
- αλάτι, ελάχιστο κύμινο, ρίγανη
- 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
- μαύρο σουσάμι
- 1 φλιτζάνι νερό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 2/3 κιλού
Εκτέλεση:
- Στραγγίζουμε πολύ καλά το τριμμένο καρότο (αφού το αλατίσουμε)και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και λίγο λίγο το αλεύρι μας μέχρι να πλάθονται τα κουλουράκια.
- Πλάθουμε μπαστουνάκια τα περνάμε πάνω από το μαυροσούσαμο.
- Κλείνουμε κολλώντας τις άκρες σχηματίζοντας λεπτά κουλουράκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20' (τα πρώτα 10' τα έχουμε χαμηλά στο φούρνο και τον υπόλοιπο χρόνο τα ανεβάζουμε πιο ψηλά) μέχρι να ροδίσουν.
- Διατηρούνται σε κλειστό σκεύος ή σε σακουλάκια τροφίμων.
Ιδανικά για πρωινό και για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!!