Συνταγές της Γιαγιάς



Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα...Ευχαριστούμε πολύ!


Υλικά:

- 2 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
- 1 και 1 /2 φλιτζάνι σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
- αλάτι, ελάχιστο κύμινο, ρίγανη
- 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
- μαύρο σουσάμι
- 1 φλιτζάνι νερό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 2/3 κιλού


Εκτέλεση:

- Στραγγίζουμε πολύ καλά το τριμμένο καρότο (αφού το αλατίσουμε)και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.

- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και λίγο λίγο το αλεύρι μας μέχρι να πλάθονται τα κουλουράκια.

- Πλάθουμε μπαστουνάκια τα περνάμε πάνω από το μαυροσούσαμο.

- Κλείνουμε κολλώντας τις άκρες σχηματίζοντας λεπτά κουλουράκια.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20' (τα πρώτα 10' τα έχουμε χαμηλά στο φούρνο και τον υπόλοιπο χρόνο τα ανεβάζουμε πιο ψηλά) μέχρι να ροδίσουν.

- Διατηρούνται σε κλειστό σκεύος ή σε σακουλάκια τροφίμων.


Ιδανικά για πρωινό και για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ