Υλικά:
(για 4 μερίδες)
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι άσπρο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ με νερό βάζουμε το σπανάκι και το πλένουμε αλλάζοντας το νερό για τουλάχιστον 3 φορές.
- Καθαρίζουμε το σπανάκι από τυχόν χαλασμένα μέρη και έπειτα το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
- Έπειτα, στραγγίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε και το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε και αυτό.
- Έπειτα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το νερό και το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, σβήνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.