Υλικά:
- 4 στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια για σουβλάκια
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κομμάτια
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
- 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια μεγάλα και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
- Παίρνουμε τα ξυλάκια από τα σουβλάκια και τοποθετούμε 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο και ενδιάμεσα βάζουμε ένα κομμάτι πιπεριά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στα σουβλάκια.
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και την πάπρικα σε ένα τάπερ.
- Βάζουμε μέσα τα σουβλάκια και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε το τάπερ κλειστό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Έπειτα, τα σουβλάκια μας είναι έτοιμα είτε να τα ψήσουμε στο γκριλ είτε στα κάρβουνα.
Πρόταση σερβιρίσματος :
Σερβίρουμε τα σουβλάκια μας μαζί με πιτούλες, ροδέλες κρεμμυδιού, φρέσκια ντοματούλα και ντιπ γιαουτιού ή ντιπ μαγιονέζας.
- Πλένουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια μεγάλα και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
- Παίρνουμε τα ξυλάκια από τα σουβλάκια και τοποθετούμε 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο και ενδιάμεσα βάζουμε ένα κομμάτι πιπεριά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στα σουβλάκια.
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και την πάπρικα σε ένα τάπερ.
- Βάζουμε μέσα τα σουβλάκια και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε το τάπερ κλειστό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Έπειτα, τα σουβλάκια μας είναι έτοιμα είτε να τα ψήσουμε στο γκριλ είτε στα κάρβουνα.
Πρόταση σερβιρίσματος :
Σερβίρουμε τα σουβλάκια μας μαζί με πιτούλες, ροδέλες κρεμμυδιού, φρέσκια ντοματούλα και ντιπ γιαουτιού ή ντιπ μαγιονέζας.