Υλικά:
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από την κονσέρβα ανανά
- 3 με 4 φέτες ανανά ψιλοκομμένες
- αλάτι, άσπρο πιπέρι
- λίγη πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το μέλι το ζουμί από τον ανανά, τις ψιλοκομμένες φέτες ανανά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει.
- Βράζουμε τη σάλτσα για 15' περίπου και προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το άσπρο πιπέρι.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα μας το ψητό και ανακατεύουμε.
- Αν τα ψητά μας είναι στα κάρβουνα μπορούμε να τα σερβίρουμε στο πιάτο και από πάνω να ρίξουμε τη σάλτσα μας.