Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι περίπου
- 250 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 και 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 7 με 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- σουσάμι για το πασπάλισμα από πάνω και ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πλάθουμε τα σταφιδόψωμα όσο μικρά ή μεγάλα τα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα από κάτω.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μία λεκάνη έχουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τη μαγιά.
- Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα.
- Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν θα είναι αφράτη και δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Αντίθετα, θα πρέπει να ξεκολλάει με πολύ μεγάλη ευκολία.
- Μόλις το πετύχουμε αυτό, προσθέτουμε 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ξανά.
- Πλάθουμε τα σταφιδόψωμα όσο μικρά ή μεγάλα τα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα από κάτω.
- Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν και μόλις φουσκώσουν με ένα βρεγμένο πινέλο τα αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου.