Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη 
- προαιρετικά λίγο δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη


Εκτέλεση:

- Πλένουμε την τηγανιά καλά την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε να στραγγίσει.

- Αφού στραγγίσει τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, πιπέρι καγιέν, το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε.

- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μπολ για 40 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας μας.

- Ανακατεύουμε την πάπρικα με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

- Τοποθετούμε τη μαριναρισμένη τηγανιά σε λαδόκολλα και έπειτα σε ένα πυρέξ.


- Προσθέτουμε το μείγμα από το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα.


- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

- Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες για γύρο ή με σαλάτα που έχουμε φτιάξει εμείς. 


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ