Η συνταγή είναι της φίλης Αργυρώς Πορπατονέλη..Ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά:
(για περίπου 25 κομμάτια)
- 1 δόση κέικ ότι γεύση θέλουμε
3-4 κουταλιές μερέντα ή μαρμελάδα
- 2 κουβερτούρες ή για ποιο οικονομικά μπορούμε να κάνουμε γλάσο
για το γλάσο:
- 2 με 4 κουταλιές χυμό ή νερό ή γάλα
- άχνη ζάχαρη
- για το στόλισμα τρούφα χρωματιστή ή μπισκότο ή τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Αφού κάνουμε το κέικ (μπορεί να είναι και μπαγιάτικο δεν μας πειράζει), το τρίβουμε πολύ καλά σε μικρά κομματάκια (ψιχουλάκια).
- Βάζουμε την μερέντα ή την μαρμελάδα και το ανακατεύουμε πολύ καλά να μπορεί να πλάθεται και να μην είναι στεγνό το μείγμα μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο μερέντα).
- Τα πλάθουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
για το γλάσο:
- Ζεσταίνουμε λίγο 2 με 4 κουταλιές χυμό ή νερό ή γάλα να μην είναι πολύ χλιαρό και μετά ρίχνουμε άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει χυμός πηχτός (όχι κρέμα).
- Μετά τα βγάζουμε, βουτάμε τα ξυλάκια (αυτά που είναι για σουβλάκια αλλά υπάρχουν και ειδικά γι' αυτά τα γλειφιτζούρια) στο γλάσο ή την κουβερτούρα και τα βάζουμε μετά στα μπαλακια.
- Τα αφήνουμε πάλι να στεγνώσουν ή τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Τέλος τα βουτάμε ολόκληρα στην κουβερτούρα ή το γλάσο και μετά στην τρούφα.
- Τα βάζουμε να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα!