Υλικά:
(για 4 μερίδες)
- 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 300 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- προαιρετικά λίγη καυτερή πιπεριά
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
- χυμό από 2 φρέσκες ντομάτες
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά.
- Έπειτα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες καθώς και τον τοματοπολτό.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά αν θέλουμε και αλάτι, πιπέρι.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
- Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.