Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:
(για 4 μερίδες)

- 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 300 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- προαιρετικά λίγη καυτερή πιπεριά 
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
- χυμό από 2 φρέσκες ντομάτες


Εκτέλεση:

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι.

- Προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά.

- Έπειτα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες καθώς και τον τοματοπολτό.

- Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά αν θέλουμε και αλάτι, πιπέρι.

- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

- Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ