Υλικά:
- 1 κιλό φράουλες
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Κατόπιν, τις ψιλοκόβουμε.
- Τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μεγάλη και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη.
- Σε μέτρια φωτιά τις αφήνουμε να πάρουν βράση και να λιώσουν.
- Χρησιμοποιούμε και το ειδικό εργαλείο για να λιώσουμε όσες δεν έχουν λιώσει πολύ. Μπορούμε να αφήσουμε μικρά κομματάκια φράουλας μέσα στη μαρμελάδα χωρίς να τις λιώσουμε τελείως. Η γεύση της μαρμελάδας μας θα είναι πιο έντονη έτσι.
- Ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.
- Διαλύουμε τις βανίλιες στο χυμό λεμονιού.
- Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πήξει και στέκεται πάνω στην κουτάλα μας.
- Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με τις βανίλιες.
- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή (όχι όμως καυτή) σε αποστειρωμένα βάζα για να σφραγίσει και να τη φυλάξουμε εκτός ψυγείου!