Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κιλό φράουλες
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- χυμό από 1/2 λεμόνι



Εκτέλεση:

- Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Κατόπιν, τις ψιλοκόβουμε.

- Τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μεγάλη και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη.

- Σε μέτρια φωτιά τις αφήνουμε να πάρουν βράση και να λιώσουν.

- Χρησιμοποιούμε και το ειδικό εργαλείο για να λιώσουμε όσες δεν έχουν λιώσει πολύ. Μπορούμε να αφήσουμε μικρά κομματάκια φράουλας μέσα στη μαρμελάδα χωρίς να τις λιώσουμε τελείως. Η γεύση της μαρμελάδας μας θα είναι πιο έντονη έτσι.

- Ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.

- Διαλύουμε τις βανίλιες στο χυμό λεμονιού. 

- Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πήξει και στέκεται πάνω στην κουτάλα μας.

- Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με τις βανίλιες.

- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή (όχι όμως καυτή) σε αποστειρωμένα βάζα για να σφραγίσει και να τη φυλάξουμε εκτός ψυγείου!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ