Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κοτόπουλο κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- χυμό από 2-3 ντομάτες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
 - αλάτι, πιπέρι
- 4 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

- Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει καλά.

- Κρατάμε 4 κούπες ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο για το φαγητό μας.

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε αυτό αρχικά το κρεμμύδι και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το κριθαράκι.

- Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει το κριθαράκι και αφού τσιγαριστεί προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες.

- Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό από το κοτόπουλο, το κοτόπουλο και τον τοματοπολτό και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε αλάτι.

- Αφού πάρει μία βράση το βάζουμε σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε πιπέρι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

- Όσο έχουμε το φαγητό μας στο φούρνο ελέγχουμε αν χρειάζεται να βάλουμε λίγο νεράκι ακόμα.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ