Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κιλό βερίκοκα
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγες σταγόνες από λεμόνι



Εκτέλεση:

- Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

- Βάζουμε τα βερίκοκα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.

- Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει μαζί με τα βερίκοκα.

- Με το ειδικό εργαλείο βοηθάμε να λιώσουν τα βερίκοκα. Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι αν χρειαστεί.

 - Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πήξει και στέκεται πάνω στην κουτάλα μας.

- Τότε προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού.

- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή (όχι όμως καυτή) σε αποστειρωμένα βάζα για να σφραγίσει και να τη φυλάξουμε εκτός ψυγείου!


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ