Υλικά:
- 1 κιλό βερίκοκα
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγες σταγόνες από λεμόνι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε τα βερίκοκα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.
- Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει μαζί με τα βερίκοκα.
- Με το ειδικό εργαλείο βοηθάμε να λιώσουν τα βερίκοκα. Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι αν χρειαστεί.
- Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πήξει και στέκεται πάνω στην κουτάλα μας.
- Τότε προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού.
- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή (όχι όμως καυτή) σε αποστειρωμένα βάζα για να σφραγίσει και να τη φυλάξουμε εκτός ψυγείου!