Υλικά:
(για περίπου 50 κομμάτια)
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 πρέζες αλάτι
- 400 γραμμάρια φέτα
- 125 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό μέχρι να πετύχουμε μία σφιχτή ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου και έπειτα, ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
- Κόβουμε από το φύλλο τετραγωνάκια ή στρόγγυλα με ένα ποτήρι. Γεμίζουμε το κάθε ένα με λίγο τυρί και κατόπιν κλείνουμε καλά πατώντας με τα δάχτυλά μας τις άκρες.
- Αφού τα φτιάξουμε όλα, βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα ένα ένα σιγά σιγά προσέχοντας να μην ανοίξουν.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά το πολύ!