Εύκολα σπιτικά και υγιεινά πατατάκια!
Υλικά:
- 2 με 3 μέτριες πατάτες
- αλάτι
- ρίγανη
- σπορέλαιο
- λίγη πάπρικα προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, αφαιρούμε την περισσότερη φλούδα και με το ειδικό εργαλείο τις ξεφλουδίζουμε σε λεπτές φέτες.
- Προσέχουμε να είναι ομοιόμορφες στο πάχος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
- Τοποθετούμε τα πατατάκια σε ένα μπολ με νερό για 15 λεπτά για να μην κολλάνε τα πατατάκια μας.
- Έπειτα, τα στραγγίζουμε και βάζουμε σπορέλαιο να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι ή στη φριτέζα αν έχουμε.
- Τηγανίζουμε τα πατατάκια για 5 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Αφού τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε ρολό κουζίνας για να αποβάλλουν το πολύ λάδι και να στεγνώσουν.
- Τέλος, σερβίρουμε αφού τα αλατίσουμε και ρίξουμε ρίγανη ή πάπρικα ότι μας αρέσει!