Συνταγές της Γιαγιάς



Εύκολα σπιτικά και υγιεινά πατατάκια!

Υλικά:

- 2 με 3 μέτριες πατάτες
- αλάτι
- ρίγανη
- σπορέλαιο
- λίγη πάπρικα προαιρετικά



Εκτέλεση:

- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, αφαιρούμε την περισσότερη φλούδα και με το ειδικό εργαλείο τις ξεφλουδίζουμε σε λεπτές φέτες.

- Προσέχουμε να είναι ομοιόμορφες στο πάχος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

- Τοποθετούμε τα πατατάκια σε ένα μπολ με νερό για 15 λεπτά για να μην κολλάνε τα πατατάκια μας.

- Έπειτα, τα στραγγίζουμε και βάζουμε σπορέλαιο να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι ή στη φριτέζα αν έχουμε.

- Τηγανίζουμε τα πατατάκια για 5 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

- Αφού τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε ρολό κουζίνας για να αποβάλλουν το πολύ λάδι και να στεγνώσουν.

- Τέλος, σερβίρουμε αφού τα αλατίσουμε και ρίξουμε ρίγανη ή πάπρικα ότι μας αρέσει! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ