Συνταγές της Γιαγιάς



Μια όμορφη ιδέα για τραπέζι με φίλους αλλά και με την οικογένεια!! 

Υλικά:

- 1 πακέτο πίτες tacos (12 τεμάχια)
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι κονσέρβα
- 1 αγγούρι μεγάλο ψιλοκομμένο
- μαρούλι ψιλοκομμένο ή μαρούλι iceberg
- 4 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

για τον κιμά:

- 500 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1/2 ποτήρι νερό
- 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ελάχιστο κύμινο
- λίγο πιπέρι καγιέν



Εκτέλεση:

- Αρχικά, ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά (τον κιμά αφού τον έχουμε βάλει να στραγγίσει ).

- Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τακτικά και μετά από 5' περίπου θα δούμε τον κιμά να έχει ασπρίσει. Αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να προσθέσουμε την ντομάτα και το νερό.

- Προσέχουμε το νερό που βάλαμε να καλύπτει ίσα ίσα τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καγιέν.

- Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι επιπλέον.

- Προς το τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη, το κύμινο και ανακατεύουμε.

- Μόλις, ο κιμάς μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμος και τον αφήνουμε στην άκρη.

- Παίρνουμε τις πίτες τοποθετούμε στη μέση κιμά και γύρω του το μαρούλι, την ντομάτα, το αγγούρι, το καλαμπόκι και πιπεριά.


- Κλείνουμε την πίτα φτιάχνοντας το σχήμα για τα tacos και σερβίρουμε σε μια πιατέλα.




Μπορούμε να βάλουμε μέσα στα τάκος και ντιπ μαγιονέζας για πιο ευχάριστη γεύση αλλά και σκέτα είναι υπέροχα!! 

Καλή μας απόλαυση!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ