Συνταγές της Γιαγιάς




Αγαπημένα όλων τα ωτία ή αλλιώς αυτιά, αναπόσπαστο κομμάτι της ποντιακής παράδοσης...

Υλικά:

- 5 αυγά
- 1/2 μπέϊκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα γιαούρτι
- 1 κούπα σπορέλαιο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλεύρι όσο πάρει


Εκτέλεση:

- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι το σπορέλαιο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

- Δουλεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να έχουμε μία σχετικά σφιχτή ζύμη αλλά εύπλαστη.

- Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη μας σε τρεις μπάλες. Κάθε μπάλα, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Έπειτα, κόβουμε το φύλλο σε οριζόντιες και κάθετες λωρίδες έτσι ώστε να σχηματιστούν τετραγωνάκια.

- Τρυπάμε τα σχηματισμένα τετραγωνάκια στη μέση και περνάμε την μία γωνία τους μέσα από την τρύπα έτσι ώστε να σχηματίσουμε αυτιά.


- Αφού τα φτιάξουμε όλα τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα.

- Μόλις πάρουν χρώμα βγάζουμε τα αυτιά μας από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

- Τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα. Είναι ιδανικά και για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ