Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

για τη ζύμη:

- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό (διαλύουμε σε αυτό ένα κομματάκι μαγιά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλεύρι όσο πάρει

για τη σάλτσα ντομάτας:

- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας 
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη

για την πίτσα:

- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
- 6 φέτες ζαμπόν 
- ελιές κομμένες σε φέτες 
- 300 γραμμάρια gouda 
- 300 γραμμάρια φέτα 
- φέτες ντομάτας


Εκτέλεση:

- Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη μας και λίγο αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.

- Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από το χέρι μας εύκολα χωρίς να κολλάει.

- Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο αναμειγνύουμε το χυμό ντομάτας με την τριμμένη φρέσκια ντομάτα.

- Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη την κάθε πίτσα.

- Στρώνουμε την κάθε πίτσα σε ταψάκι φούρνου που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι πριν και κατόπιν, απλώνουμε με ένα κουτάλι σάλτσα ντομάτας.

- Έπειτα, προσθέτουμε στην κάθε πίτσα το ζαμπόν, τη φέτα, τις πιπεριές, τις ελιές, τις φέτες ντομάτας και τέλος από πάνω ρίχνουμε το gouda.

- Ψήνουμε μία μία τις πίτσες στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ