Υλικά:
για τη ζύμη:
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό (διαλύουμε σε αυτό ένα κομματάκι μαγιά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλεύρι όσο πάρει
για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
για την πίτσα:
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 6 φέτες ζαμπόν
- ελιές κομμένες σε φέτες
- 300 γραμμάρια gouda
- 300 γραμμάρια φέτα
- φέτες ντομάτας
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη μας και λίγο αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από το χέρι μας εύκολα χωρίς να κολλάει.
- Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο αναμειγνύουμε το χυμό ντομάτας με την τριμμένη φρέσκια ντομάτα.
- Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη την κάθε πίτσα.
- Στρώνουμε την κάθε πίτσα σε ταψάκι φούρνου που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι πριν και κατόπιν, απλώνουμε με ένα κουτάλι σάλτσα ντομάτας.
- Έπειτα, προσθέτουμε στην κάθε πίτσα το ζαμπόν, τη φέτα, τις πιπεριές, τις ελιές, τις φέτες ντομάτας και τέλος από πάνω ρίχνουμε το gouda.
- Ψήνουμε μία μία τις πίτσες στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.