Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
- 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αρκετή φρέσκια ρίγανη
- 1 κουταλάκι ξύδι
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Όσο βράζουν τα μακαρόνια ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και περνάμε από τον τρίφτη 2-3 ντομάτες.
- Στο μούλτι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τις πιπεριές και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις 2 κουταλιές της σούπας δηλαδή, και βάζουμε την φρέσκια ντομάτα να πάρει βράση.
- Αφού πάρει 1-2 βράσεις προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη φρέσκια ρίγανη.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια μας μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και στολίζουμε με λίγο μαϊντανό.