Συνταγές της Γιαγιάς





Υλικά:

- 1 και 1/2 ποτήρι νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει
- 1 βιτάμ τετράγωνο για επάλειψη



Εκτέλεση:

- Ζυμώνουμε τα υλικά για τη σφολιάτα (εκτός από το βιτάμ). Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι και προσπαθούμε να πετύχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι μας. Τότε καταλαβαίνουμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη.

- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Ανοίγουμε τα 2 μέρη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και διπλώνοντας το καθένα αλείφουμε με το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου). Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το βιτάμ, περίπου δηλαδή μισό βιτάμ στο κάθε φύλλο.

- Αφού τυλίξουμε τα δύο φύλλα τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία μέρα.

- Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα φύλλα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ