Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

Η συνταγή για τη ζύμη σφολιάτας βρίσκεται εδώ:
http://www.sintagesgiagias.info/2013/01/blog-post_7534.html
για την πίτα:

- 1/2 κιλό τυρί φέτα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
- βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας (τα υλικά είναι για τα ταψιά του φούρνου μας τα μεγάλα)



Εκτέλεση:

- Αφού ξεπαγώσουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας που έχουμε φτιάξει σύμφωνα με τη συνταγή εδώ
http://www.sintagesgiagias.info/2013/01/blog-post_7534.html , τα ανοίγουμε με έναν πλάστη στις διαστάσεις του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.

- Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το πρώτο φύλλο προσεκτικά.

- Ετοιμάζουμε τη γέμιση για την πίτα μας: τρίβουμε το τυρί μας και το ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο αυγό. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί που έχουμε στρώσει το πρώτο φύλλο.

- Πάνω από τη γέμιση απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε με τα χέρια μας τις άκρες καλά.

- Αφού κλείσουμε καλά την πίτα μας ρίχνουμε το σπορέλαιο και με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. 

- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ