Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά:
- 1 κιλό στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκκαλο
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κάρυ
- 6 με 8 πατάτες μικρές
- λίγο νερό
- λίγο νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το στήθος της γαλοπούλας.
- Φτιάχνουμε τη μαρινάρα μας ανακατεύοντας καλά το χυμό από το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το στήθος γαλοπούλας σε ένα τάπερ με την μαρινάρα του και αφήνουμε το τάπερ κλειστό στο ψυγείο για ένα βράδυ ή για 5 ώρες τουλάχιστον.
- Αφού μαρινάρουμε το στήθος το τοποθετούμε στο ταψί με τις πατάτες ολόκληρες (αφού τις πλένουμε πολύ καλά και τις στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας).
- Ρίχνουμε στο ταψί τη μαρινάρα προσέχοντας να πάει παντού.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ και λίγο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί για να μην γίνει σκληρό το κρέας μας.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να ροδίσει όμορφα το φαγητό μας.
- 10' πριν σβήσουμε το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
- 10' πριν σβήσουμε το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.