Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 300 γραμμάρια σαβουαγιάρ
- λίγο γάλα ή λικέρ για να βρέξουμε τα σαβουαγιάρ

για την κρέμα:

- 1 κουτί γάλα νουνού αραιωμένο σε μισό κουτί από γάλα νουνού νερό
- 12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ

 για τη διακόσμηση:

- 1 σαντιγί
- λίγο κακάο 
- λίγα τριμμένα σαβουαγιάρ


Εκτέλεση:

- Σε μία στρόγγυλη βάση για τούρτα στρώνουμε τα σαβουαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά  και πάνω τους στάζουμε με τα δάχτυλά μας λίγο γάλα ή λίγο λικέρ.

- Ετοιμάζουμε την κρέμα για τη γέμισή μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα (εκτός φωτιάς) μέχρι να διαλυθούν καλά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε τα υλικά μας ανακατεύοντας που και που. 

- Μόλις αρχίσει να πήζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πήξει αρκετά η κρέμα μας είναι έτοιμη.

- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και κατόπιν, βάζουμε μία στρώση της πάνω από τα σαβουαγιάρ. 

- Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μία στρώση από σαβουαγιάρ (τα βρέχουμε με λίγο γάλα ή λικέρ) το ένα δίπλα στο άλλο και άλλη μία στρώση κρέμας.

- Τέλος, βάζουμε άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ στάζοντας λίγο γάλα ή λίγο λικέρ πάντα και βάζουμε την τούρτα να παγώσει στο ψυγείο.

- Αφού παγώσει, τη βγάζουμε από το ψυγείο και ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της.

- Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με τη σαντιγί και κρατάμε λίγη για να τη διακόσμηση.

- Στη σαντιγί που αφήσαμε στην άκρη προσθέτουμε λίγο κακάο και χτυπάμε με το μίξερ.

- Διακοσμούμε την τούρτα περιμετρικά με μία λωρίδα από την καφέ σαντιγί και στη μέση φτιάχνουμε μία καρδούλα με ένα κορνέ.

- Τέλος, πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο σαβουαγιάρ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ