Συνταγές της Γιαγιάς




Έχουν απίθανη γεύση, αξίζει να τα δοκιμάσετε!!

Υλικά:
(για περίπου 40 κομμάτια)

- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια κακάο
- 150 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού νες καφέ
- 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα τη ζάχαρη, το κακάο και το ηλιέλαιο.


- Αφού διαλυθούν καλά το κακάο και η ζάχαρη προσθέτουμε στο μείγμα ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα.




- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το αλάτι και το νες καφέ.


- Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα με το κακάο και τα αυγά και ζυμώνουμε καλά.



- Μόλις ετοιμάσουμε τη ζύμη μας, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

- Μετά τις 4 ώρες βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη δουλεύουμε λίγο και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού.

- Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολάκι και βουτάμε εκεί τα μπαλάκια.



- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε με τη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο με απόσταση μεταξύ τους.



- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 10 με 15 λεπτά περίπου. Θέλουμε να είναι λίγο υγρά μέσα σαν μαστιχωτά γιαυτό στα πρώτα 10 λεπτά βλέπουμε αν είναι υγρά από μέσα.

- Αφού ψηθούν και κρυώσουν λίγο βγάζουμε τα μπισκότα από το ταψί και σερβίρουμε.

- Είναι πολύ νόστιμα ακόμη και ζεστά!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ