Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

για τις κοτομπουκιές:


- 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
- παξιμάδι
- 100 ml γάλα
- 2 αυγά χτυπημένα
- λάδι για τηγάνισμα 
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

για την πικάντικη σάλτσα:

- 80 γραμμάρια φρέσκια ντομάτα περασμένη στο μούλτι
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- πιπέρι καγιέν
- λίγο κύμινο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο αρκετά ψιλοκομμένη
- λίγα κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα



Εκτέλεση:

για τις κοτομπουκιές:

- Παίρνουμε τις μπουκίτσες από το φιλέτο τις πλένουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

- Μέσα στο αυγό ρίχνουμε το γάλα, τις βουτάμε τις μπουκίτσες σε αυτό το μείγμα και κατόπιν στο παξιμάδι.

- Έχουμε ήδη βάλει σε ένα τηγάνι το λάδι μας να κάψει. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μας στο καυτό λάδι, που καλό είναι να είναι αρκετό και να σκεπάζει τις μισές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

- Τοποθετούμε τις κοτομπουκιές σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

για την σάλτσα:

- Καθαρίζουμε μία ή δύο ντομάτες ανάλογα με το μέγεθός τους και τις περνάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.

- Στύβουμε ένα πορτοκάλι.

- Σε ένα τάπερ βάζουμε το χυμό ντομάτας, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.

- Μόλις έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ