Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια κοφτά ή σπαγγέτι
- 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 με 5 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- μπόλικο πιπέρι
- αρκετή ρίγανη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κατόπιν τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ.
- Μετά τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και ανακατεύουμε.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον ή το ζαμπόν και το κρεμμυδάκι και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ελάχιστο αλάτι ( γιατί βάλαμε στα μακαρόνια ), το πιπέρι και την ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και στολίζουμε με ένα κλωναράκι μαϊντανό.